Welkom!

welkom in verschillende talen

Bij God is iedereen welkom. Zo is het ook met deze website.  Kerkhopper is gemaakt voor mensen die opzoek zijn naar een (nieuwe/andere) kerk. Maar natuurlijk ben je ook welkom als je blij bent met de kerk waar je nu zit. En misschien is het geloof wel helemaal nieuw voor je, en was je gewoon nieuwsgierig. Ook dan ben je welkom!

Waarom deze website
Al mijn hele leven ging ik, Charlotte van Brakel, zonder erover na te denken, naar dezelfde kerk. Ik dacht altijd dat andere kerken andere gebruiken hadden, die ik niet kende. Hierdoor zou ik er niet heen kunnen, ik zou immers niet geaccepteerd worden als ik op een andere manier geloofde. Op internet kon ik niets vinden over deze ‘andere gebruiken’ dus ik kon me ook niet voorbereiden op een andere kerk. Toen ik met een vriendin mee ging naar haar kerk, merkte ik dat het helemaal niet zo anders was. Dat zette me aan het denken. Is elke kerk echt anders dan de vorige, en word je echt niet geaccepteerd als je op een net iets andere manier gelooft? En als ze er dan zijn, hoe zijn dan de ‘andere gebruiken’? Daar hoop ik middels deze website inzicht in te geven en krijgen.

Wat je zult vinden op deze website
Op deze website plaats ik verslagen van kerkdiensten die ik heb bijgewoond. Ik hop van kerk naar kerk en plaats iedere maand een verslag van de kerk die ik bezocht heb. Ik zal hierin vertellen hoe ik werd ontvangen, waar de dienst over ging en wat voor verschillen of overeenkomsten ik merkte met de andere kerken die ik heb bezocht. Ik ontkom er hierbij niet aan mijn eigen mening te geven. Ik begrijp natuurlijk dat ieders ervaring anders is, en dat het bijwonen van één dienst niet altijd een representatief beeld geeft van de andere diensten, maar toch hoop ik een redelijk inzicht te geven in hoe een kerk of gemeente is.

Waarom ik naar de kerk ga
Ik ben opgevoed met het christelijk protestantse geloof, maar probeer uit te breiden naar meer dan alleen PKN kerken. Ik ga naar de kerk omdat ik geloof dat het in een kerk zijn en het samen bidden bij draagt aan het ontwikkelen van je relatie met God. Een relatie met God klinkt misschien wel heel zwaar, maar zo zie ik het niet. God is als een vriend, en met vrienden heb je een relatie. Met de een ben je beter bevriend dan met de ander. Hoe vaker je elkaar ziet en hoe meer je deelt, hoe beter je bevriend raakt. Zo is het ook met God. Natuurlijk kun je God niet zomaar ‘ontmoeten’ om even te ‘chillen’. Maar je kunt wel bidden, en in de Bijbel lezen. En in diezelfde Bijbel staat dus dat samen geloven en samen bidden beter is dan alleen.

MATTEUS 18;20
‘Want als twee of drie mensen bij elkaar zijn omdat zij bij Mij horen, ben Ik bij hen.’
(vertaling: HTB)

Jouw kerk hier?
Is er een bijzondere dienst die ik niet mag missen, of is jouw kerk het bezoeken gewoon waard? Laat het me weten. Stuur een mailtje naar: charlottevanbrakel@gmail.com of laat een reactie achter bij een van de berichten op deze website.